Üdvözöljük

Üdvözöljük a munkavédelmi portálon!

A Munkabiztonsági Önálló Osztály látja el a Debreceni Egyetem területén annak tűz, munka, környezet, és polgári védelmi feladatait, koordinálja a munkabiztonsági tevékenységet a nyíregyházi, pallagi,  látóképi, kismascsi, hajdúböszörményi, karcagi, kisvárdai, nagykállói, kisújszállási és kishegyesi szervezeti egységekben. A 2006-os évtől regisztrált oktató szervezetként tűzvédelmi szakvizsga tanfolyamot és vizsgát szervez egyetemi és külső érdeklődők számára, valamint gázpalack kezelők részére a 28/2011. ( IX. 6.) BM  rendelet szerint igazolt oktatást tart!

Célunk, hogy dolgozóink és hallgatóink munkabiztonságával kapcsolatban felmerülő kérdésekre a megfelelő válaszokat megadjuk, illetve szükség esetén a hatóságoknál érdekeinket érvényesítsük. Elsődleges feladatunk természetesen a megelőzés, ezért szervezeti egységeinket helyszíni szemlékkel, szakirányú tanácsokkal segítjük. Ellenőrzéseink célja, hogy a szabálytalanságokat az előtt tárjuk fel, mielőtt abból baleset, tűz, vagy robbanás keletkezik, vissza nem fordítható környezeti károsodás következik be, nem beszélve a lehetséges egyéb emberi tragédiákról. Nyílván célszerűbb, ha a hibákat mi tárjuk fel, nem pedig azon hatóságok (ÁNTSZ, Tűzoltóság, Munkavédelmi Felügyelőség, stb.), akik szankciókkal terhelnék a szervezeti egységeket, illetve azok felelős vezetőit.
 

Hangsúlyozzuk, osztályunk nem a hatóságok kinyújtott karja kíván lenni, hanem Egyetemünknek egy olyan tiltó táblája, amelyet kisebb-nagyobb szakadékok elé helyeznek el, jelezve: lehet még egyet lépni, de nem célszerű!
 

Kérjük, hogy kérdéseivel forduljon bizalommal osztályunk munkatársaihoz, akiknek elérhetősége honlapunkon, valamint a DE Kancellária "munkatársaink" oldalán is megtalálható.

Kívánunk Egyetemünk minden hallgatójának, munkatársának tűz és balesetmentes tanulást, munkavégzést!

 

DE GF Munkabiztonsági Önálló Osztály